Perfect-Drone

RT operator voor drones

Maak het vliegen in de CTR mogelijk!

Drone vliegen vlak bij vliegvelden

Het klinkt heel logisch dat het vliegen van een drone in de buurt van een vliegveld wat uitdagingen met zich mee brengt. Dit komt omdat er altijd een kans bestaat dat een drone en een vliegtuig met elkaar in botsing komen.
Om de kans hierop te verminderen zegt de wet- en regelgeving dat het vliegen van drones in gecontroleerd luchtruim (CTR) rondom vliegvelden alleen is toegestaan wanneer de dronevlieger in bezit is van de juiste autorisatie, papieren en radiotelefonie set.

Perfect-Drone is geautoriseerd om in gecontroleerd luchtruim te mogen opereren.

Radio Communicatie (RT Operator)

Een paar dagen voor de aanvang van de drone vluchten in gecontroleerd luchtruim wordt een vluchtplan ingediend. Dit vluchtplan bevat alle belangrijke informatie betreffende de geplande drone vluchten. Als het vluchtplan door LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland)  is goedgekeurd kan de drone operatie in de CTR van start gaan. Tijdens de gehele operatie zijn we in radiocontact met de betreffende verkeerstoren.

Ligt mijn project in gecontroleerd luchtruim?

Het overgrote deel van Nederland ligt in open luchtruim. Daar kun je op de meeste plekken ongestoord vliegen met een drone. Gecontroleerd luchtruim vinden wij alleen rondom vliegvelden (CTR’s) en op grote hoogtes. Naast CTR’s zijn er ook andere gebieden waar het vliegen van een drone uitdagingen met zich meebrengt. Op sommige plekken mag zelfs nooit gevlogen worden. Denk hierbij aan het vliegen rondom het Koninklijk Huis of boven Kerncentrale Borssele.
Om te kijken of uw project zich in een speciaal luchtruim bevindt kunt kijken op onze drone kaart. Deze interactieve kaart is speciaal gemaakt voor drones. Bij twijfel of vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Binnen vliegen

Al het bovenstaande geldt alleen wanneer er buiten wordt gevlogen met een drone. Zodra er binnen gevlogen wordt gelden er geen luchtvaart regels!

Prijzen

Huur nu een RT operator om legaal in de CTR te vliegen met uw drone!

Prijs per uur (exclusief BTW)
  • Geen kilometervergoeding inbegrepen
  • Geen RT set inbegrepen
€69,-
Neem contact op
Prijs per uur (exclusief BTW)
  • Geen kilometervergoeding inbegrepen
  • RT set inbegrepen
€99,-
Neem contact op
Prijs per dag (exclusief BTW)
  • Kilometervergoeding inbegrepen
  • RT set inbegrepen en aanvraag inbegrepen
€599,-
Neem contact op

Neem direct contact op

    * – fields are required


    * – Verplicht